Actueel

16-11-2016 11:21
Dit soepje is zo slank, dat het ook gewoon als gezond tussendoortje kan worden genomen. Of lekker na het sporten/bewegen. Vries een paar bekers of bakjes in, vijf minuutjes in de magnetron en smullen maar! Voor ongeveer 6 porties Groentebouillon (1-2 blokjes naar smaak) Tomatenpuree (1...
03-11-2016 09:00
Het aantal vegetariërs neemt de afgelopen jaren steeds meer toe; niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Of mensen nu één, of meerdere dagen in de week bewust vleesloos eten (de zogenaamde flexitariërs), of nooit vlees of vis tot zich nemen; de trend van de vleesloosheid is stijgende. Veel...
30-05-2016 15:11
Normaal gesproken ben ik niet zo van de reclame voor voedingshypes, guru's en trendsetters, maar deze dames staan voor datgeen waar ik zelf ook heilig in geloof en altijd zal blijven verkondigen. Diëtisten krijgen namelijk vaak te maken met de mening van mensen met een commercieel oogmerk. Shakes,...
13-05-2016 11:22
Mensen die mij privé kennen weten het inmiddels wel: ik ben een beetje onhandig geweest met een kopje thee afgelopen dinsdag. De versgezette thee viel over mijn broek, op mijn bovenbeen en nu heb ik een lelijke plek die maar moeilijk geneest. Dit had minder erg kunnen zijn als ik had geweten wat te...
12-04-2016 10:18
We horen de term vaak, soms verstopt achter de hashtag #meetyourmacros, maar wat zijn het nu precies: de macronutriënten. En nog belangrijker: wanneer eet je ze voor het beste resultaat? In de voedingsleer onderscheiden we vier grote voedingsstoffen, de zogeheten macronutriënten. Dit zijn...
18-01-2016 12:18
Tijdens de kookworkshop bij The Workshop Factory van Buon Apetito maakten we vooraf onder andere een verse pompoensoep. Ik dacht eerst... "Ow nee he, pompoen!" Ik ben namelijk niet zo'n pompoen-fan. De moeder van een vriendinnetje van mij maakte dit vroeger wel eens voor bij de lunch, en...
13-01-2016 17:25
Als diëtiste is het natuurlijk belangrijk om ook een beetje (gezond) te kunnen koken. Ik kook elke dag vers voor mijn vriend, die ene patat- of pizzadag uitgezonderd. Toch is het belangrijk om te blijven leren en nieuwe producten en stijlen te leren kennen. Daarnaast vind ik het zelf ook nog eens...
01-04-2014 09:43
Eerder vandaag stond er een artikel op nu.nl over zeewier: de groente van de toekomst! Eerder riep het kabinet ook al op om meer zeewier te eten. Dit zoutwaterplantje heeft het allemaal; rijk aan eiwit, jodium, en vezels, duurzaam in productie... Maar is zeewier nu echt zo gezond? Wij gingen...
<< 1 | 2