Kookworkshop Buon Apetito

13-01-2016 17:25

Als diëtiste is het natuurlijk belangrijk om ook een beetje (gezond) te kunnen koken. Ik kook elke dag vers voor mijn vriend, die ene patat- of pizzadag uitgezonderd. Toch is het belangrijk om te blijven leren en nieuwe producten en stijlen te leren kennen. Daarnaast vind ik het zelf ook nog eens heel erg leuk! Om deze reden heb ik samen met mijn (op de foto van links naar rechts, tante, moeder en onze vriendin een kookworkshop gevolgd bij the Workshop Factory in Woerden.

The Workshop Factory is een ruimte waar verschillende creatievelingen de ruimte krijgen om een workshop te verzorgen. Of het nu pottenbakken is, of cupcakes maken: er is een professionele keuken en een gezellige zitruimte beschikbaar. De keuken die wij onveilig hebben gemaakt, was de Italiaanse keuken, verzorgd door Buon Apetito.

Met een groep van ongeveer 11 personen hebben wij een heerlijk 5 gangenmenu op tafel gezet, waarvan het meeste nog best gezond bleek te zijn! We werden ontvangen met een soort frittatta met doperwtjes en bladerdeeg; een aparte combinatie maar wel erg smakelijk. Daarnaast kregen we een bruisende cocktail van Lambrusco met sinaasappelsap. Toen mochten we zelf aan de slag. We werden in groepjes gedeeld, ieder maakte een gerecht, en we mochten allemaal zelf onze eigen ravioli maken. Het menu zag er als volgt uit:

Voorgerecht - Antipasti

Rotolini di Melanzane Grigliate

Rolletjes van gegrilde aubergine gevuld met brie, rucola en pijnboompitten

Zuppa di Zucca

Pompoensoep van geroosterde flespompoen met groene kruidendressing

Hoofdgerecht - Primo 

Ravioli agli Spinaci e Ricotta

Wat mij betreft een échte klassieker: ravioli gevuld met spinazie en ricotta in een huisgemaakte tomatensaus

Nagerecht - Dolce

Limoncello tiramisú

Twee Italiaanse klassiekers vormen een ijzersterk team!

Torta Caprese

Een rijke, glutenvrije chocoladetaart 

 

Al met al een menu om helemaal bij te smelten, en: allemaal vegetarisch! (ik hou persoonlijk heel veel van de vegetarische keuken!)

Wat ik zeker geleerd heb, is dat aubergines werken als een spons. Andere groenten die dit ook doen, zijn bijvoorbeeld courgettes en champignons, maar ook pompoen. Als je deze grilt door ze eerst met (olijf)olie te bestrijken, zal je een soppige plak krijgen, terwijl je ze ook goed zonder olie kan grillen, waardoor ze een heerlijke bite krijgen - en ook nog eens minder caloriën uit vet bevatten!

Welke recepten er voor mij echt uitsprongen, waren de supergezonde pompoensoep met groene kruidendressing en de glutenvrije chocoladetaart. Deze zal ik volgende week voor jullie op de site plaatsen, want die wil ik jullie zeker niet onthouden!