Eet als een expert: I'm a foodie!

30-05-2016 15:11

Normaal gesproken ben ik niet zo van de reclame voor voedingshypes, guru's en trendsetters, maar deze dames staan voor datgeen waar ik zelf ook heilig in geloof en altijd zal blijven verkondigen. Diëtisten krijgen namelijk vaak te maken met de mening van mensen met een commercieel oogmerk. Shakes, maaltijdvervangers, diëten die supersnelle resultaten beloven... We hebben er ons buik van vol. Voeding en gezondheid is natuurlijk hot and happening: het is trendy om gezond bezig te zijn en dat merk je wel aan het overmatige gebruik van #healthy en dergelijke. Het gedegen team van I'm a foodie kiest er echter voor om hier geen slaatje uit te slaan, wat mij betreft echte weldoeners dus! En dat verdient van mij wel wat gratis promotie!

I'm a foodie bestaat uit een team bloggers, diëtisten, onderzoekers, wetenschappers en anderszins voedselliefhebbende professionals. Ze proberen de gewone consument de zin en onzin van de voedingindustrie bij te brengen. Ze worden niet gesponsord vanuit de industrie en zijn daardoor onafhankelijk en betrouwbaarder dan mensen die wel worden gesponsord door bijvoorbeeld de zuivelindustrie. 

In principe doen deze mensen dus hetzelfde als de diëtist probeert te doen: de mensen wapenen tegen onzinnige of zelfs gevaarlijke trends, en ze de weg te wijzen naar een gezond voedingspatroon. Ter ere van de lancering van hun langverwachte boek heb ik het symposium Eet als een Expert bijgewoond, en heb daar een hoop geleerd!

Het boek is nu te koop en bevat een hoop handige tips en trics, met een hippe, speelse vormgeving en realistische recepten. Daarnaast ook een flink aantal infographics die ik in mijn praktijk zeker wil gaan gebruiken. Het is geschreven in toegankelijke taal en bevat informatie die je direct kan toepassen in je dagelijkse voedingspatroon. Soms is het even schrikken en slikken, want zelfs ik werd verrast door een aantal misleidende producten.

Heb je vragen over I'm a foodie? Of misschien een vraag over een ander (dieet)boek? Stel ze gerust via het contactformulier.

 

Klik hier voor een link naar het boek!

Inkijkexemplaat Eet als een expert: I'm a foodie!

<< 1 | 2 | 3